luminadoors

Klanten waarderen ons met een 8.9

★★★★★ Lees alle 2001 referenties >

Wat kost een garagepoort? Richtprijzen in 2023

Een garagepoort kost gemiddeld tussen de 1.749 en 4.399 euro. Dit is inclusief montage en btw. De prijzen voor een garagepoort variëren afhankelijk van je specifieke wensen en keuzes.

Om toch een idee te hebben van de gemiddelde prijs, vind je in onderstaande tabel een overzicht van de richtprijzen voor de verschillende soorten garagepoorten. De prijzen zijn steeds inclusief montage en btw:

Soort garagepoort Gemiddelde prijs (incl. btw en installatie)
Sectionale poort (automatisch) € 1.749 – € 2.349
Sectionale poort ( Manuel ) € 1.599 – € 2.149
Rolpoort (automatisch) € 1.899 –  € 2.399
Zijwaardse garagepoorten € 2.699 – 3.339
Openslaande garagedeuren € 2.899 – 4.399
Hekpoort automatiseren € 1.649 – 2.199
Openslaande garagedeur automatiseren € 1.749 – 2.299
Garagepoort automatiseren € 599 – 899
Zijwaardse poort € 599 – 899
Rolpoort automatiseren € 599 – 899

Wat bepaalt de kostprijs van een garagepoort?

De garagepoort prijzen worden bepaald door het type afwerking. Sectionale poorten hebben bijvoorbeeld verschillende soorten panelen. Ook het materiaal, of de poort automatisch is, afmetingen en isolatie van de garagepoort hebben een invloed op de prijs.

 

Type poort

Overal zijn er prijsklassen, dus ook bij garagepoorten. De meest budgetvriendelijke poorten zijn manuele Sectionaal garagepoorten, terwijl automatische sectionale garagepoorten in het duurste segment zitten.

Sectionaalpoort

De prijs van een sectionale poort ligt ongeveer tussen de 1.749 en 2349 euro, inclusief btw en installatie. Op maat gemaakte sectionaalpoorten (bijvoorbeeld in hardhout) kunnen nog duurder uitvallen, maar een standaard sectionaalpoort biedt wel een goede prijs-kwaliteit.

Manuele sectionale garagepoorten

Manuele Sectionaal garagepoorten kosten gemiddeld zo’n 1.000 euro (incl. btw en installatie) en zijn daarmee de goedkoopste van alle soorten garagepoorten. Hou er wel rekening mee dat een kantelpoort meer plaats innemen dan een sectionaal- of rolpoort.

Materiaal

Garagepoorten zijn meestal gemaakt uit aluminium of staal. Een garagepoort uit staal is in de meeste gevallen de goedkoopste optie. Bij een aluminium garagepoort bepaalt de kostprijs: aluminium gaat langer mee, maar is ook duurder.

Automatisch of niet ?

Een automatische garagepoort is erg comfortabel, ergonomisch en functioneel. Automatische poorten zijn duurder dan garagepoorten met manuele bediening.

Het gewicht van de poort speelt ook een belangrijke rol. Hoe zwaarder de poort – bijvoorbeeld een stalen poort ten opzichte van een aluminium poort – hoe groter het vermogen van de Marantec aandrijfmotor. En voor een sterke motor moet je uiteraard meer betalen.

Afmetingen

Zoek je een goedkope oplossing, dan kies je best voor een standaardpoortOp maat gemaakte garagepoorten zijn een pak duurder. Hoe breder of groter de garagepoort, hoe hoger de garagepoort prijzen.

Nieuwbouw of renovatie?

Bij een nieuwbouw gaat de montage van een nieuwe garagepoort vaak erg vlot. Wie zijn garagepoort wil vervangen, moet rekening houden met extra installatiekosten. Vaak moeten er dan aanvullende aanpassingen gebeuren.

Tip: wil je jouw garagepoort vervangen door een automatische poort? Om de prijs te drukken kan je de bestaande poort laten automatiseren. De prijs voor het automatiseren van een garagepoort schommelt rond de 1.500 euro.

Premie

Een uitgelezen kans om de kostprijs te drukken is gebruik maken van de beschikbare premies voor een nieuwe garagepoort. 65-plussers kunnen bijvoorbeeld tot 1.250 euro besparen op het automatiseren van een bestaande garagepoort.

Garagepoort afwerken: standaard of op maat?

Ten slotte bepaalt de afwerking hoeveel de garagepoort uiteindelijk zal kosten. De basisversie zal uiteraard goedkoper zijn dan een garagepoort met alle toeters en bellen. Je kunt hier zo ver in gaan als je zelf wil en je budget het toelaat. Hieronder overlopen we enkele mogelijkheden:

Glas

Om meer licht in de garage te brengen kan je voor een garagepoort met beglazing kiezen. De mogelijkheden zijn uitgebreid, zowel qua beglazing (helder of gestructureerd glas) als qua vorm (vierkant, rond, ruitvormig, boogvormig of loodrecht).

Deze beglazing zorgt niet alleen voor meer lichtinval, maar vormt ook een stijlvolle toevoeging aan het ontwerp van je garagepoort.

Loopdeur

Met een garagepoort met een ingewerkte deur loop je snel de garage binnen en buiten wanneer je iets vergeten bent, zonder dat je de hele garagepoort weer moet openen. Nadeel? Een inloopdeur is een meerkost van makkelijk 1100 euro.

Isolatie

Maakt de garage integraal deel uit van jouw woning? Dan valt isolatie van de garagepoort te overwegen. Zo blijft het warmteverlies beperkt en bespaar je op energie. Vraag wel eerst aan een expert of de meerkost van het isoleren de moeite waard is.

Garagepoort kopen? Vergelijk prijzen

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes voor een garagepoort. Daardoor kan je prijzen vergelijken van verschillende fabrikanten en installateurs om zo de beste garagepoort te vinden. Deze service is gratis.

Contactgegevens

Maasmechelen: +32(0)89 71 86 37

Hasselt: +32(0)11 98 81 58

Antwerpen: +32(0)38 08 10 11

Openingstijden
Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 15.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Laat een reactie achter over 'Wat kost een garagepoort? Richtprijzen in 2023'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij het aankopen?

Neem voor vragen gerust contact met ons op.