luminadoors

Klanten waarderen ons met een 8.9

★★★★★ Lees alle 2001 referenties >

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u verwijzingen naar veel gestelde vragen over diverse onderwerpen omtrent Luminadoors. Mocht uw vraag hier niet tussen staan neem dan contact met ons op door naar de contact pagina te gaan.

Lumina doors hanteert geen standaard wanneer het over maten, kleuren of modellen gaat. We passen onze garagepoorten aan de wensen van elke klant aan. Om het enigszins overzichtelijk te houden en te weten waarover we spreken, hebben we wel zes basismodellen in ons aanbod.

Lumina doors gaat nooit over één nacht ijs. Elke vereiste rond luchtdichtheid wordt vooraf uitvoerig bekeken en besproken met de bevoegde architect en aannemer. Waar nodig kunnen vanzelfsprekend extra maatregelen worden getroffen om tegemoet te komen aan specifieke wensen. ‘Op maat’ is bij ons geen loos begrip.

Smaken verschillen en wij passen ons graag aan. Kleuren op staal vormen geen enkel probleem en vanzelfsprekend is het mogelijk een poort te produceren die complementair is met de al aanwezige ramen en deuren.

Die varieert. Nieuwe energieverspillende (ver-)bouwprojecten zijn maatschappelijk ontoelaatbaar. Daarom is de energieprestatieregelgeving van toepassing. Voluit spreken we over ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’, afgekort EPB. Lumina doors kan voor elke poort of elk poorttype een passend EPB-verslag opstellen en overmaken.

Lumina doors is er trots op één van de weinige ondernemingen in deze markt te zijn, die de trudoorpoorten in hetzelfde vlak van a tot z in eigen beheer produceert. Wij gaan er prat op dat we het hele proces, van plan tot afwerking, beheersen. Dat levert kwaliteit op maat op en dat bepaalt mee de prijs.

Zowat al onze motoren en besturingssystemen zijn up-to-date en voorzien om gelinkt te worden aan de domotica van uw keuze.

Een nieuwe poort is zelden exact gelijk aan de voorgaande. Gewicht, afmetingen, … bepalen mee of de bestaande motor opnieuw bruikbaar is. De motor die uw garagepoort bestuurt is zelden een alleskunner. Indien eventuele aanpassingen aan de nieuwe poort nodig blijken en de mechanische opbouw van de motor laat die ook effectief toe, is er evenwel geen reden om de bestaande motor niet opnieuw te gebruiken.

Standaard levert Lumina doors elke garagepoort af met 2, 3 of 5 jaar volledige garantie, inclusief werk- en reiskost op poort en motor. Gelakte poorten krijgen aparte garantievoorwaarden, specifiek op de afwerking, afhankelijk van uw keuze.

Geen zorgen. U zal niet dagelijks aan uw poort moeten sleutelen om ze optimaal te gebruiken en te genieten. Lumina doors voorziet sowieso bij elke garagepoort of poorttype de juiste gebruikershandleiding en een overzicht van de vereiste onderhoudsvoorschriften.

Hoewel Lumina doors met veel plezier en een ervaren team bij u thuis de sectionale poort komt plaatsen, staan wij natuurlijk ook altijd open voor andere opties. In dat geval wordt de door u gekozen en op maat gemaakte poort af-fabriek geleverd en neemt u de plaatsing zelf voor uw rekening.

De termen ‘industrieel’ en ‘residentieel’ hebben in de eerste plaats betrekking op de intensiteit waarmee onze poorten gebruikt worden. Een sectionale poort bij u thuis hoeft niet aan dezelfde voorwaarden te voldoen die bij industriële toepassingen wel nodig zijn. Een industrieel verenpakket heeft bijvoorbeeld een langere levensduur en is ontwikkeld om dagelijks heel intensief gebruikt te worden.

Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat onze sectionale poorten voor residentiele toepassingen binnen die context net zo goed gecreëerd worden om een lange levensduur en veelvuldig gebruik te garanderen.

Nee. Lumina doors richt zich uitsluitend op sectionale poorten, Openslaande garagedeuren, Rolpoorten, zijwaardse garagepoorten en Voordeuren. We zijn goed in wat we kunnen en er zijn een aantal objectieve voordelen verbonden aan sectionale garage ruimten. Veiligheid, plaats, duurzaamheid, de optie om op maat te werken, … Overigens zijn er tal van mogelijkheden om een poort of voordeur het uitzicht te geven dat bij uw wensen aansluit.

De meeste poorten kunnen vandaag voorzien worden van een speciale uv-filter, die verhindert dat uw sectionale poort veel te lijden heeft onder direct zonlicht. Hou er evenwel rekening mee dat er geen wonderen bestaan. Sowieso is het een feit dat bleke of lichtere kleuren minder effect ondervinden van zonlicht. Donkere kleuren zijn aanzienlijk gevoeliger voor verkleuring

De poort(en) kan (kunnen) indien gewenst door ons worden uitgebroken en afgevoerd.

Elke poort is anders, elke plaats is anders. Het is de keuze voor een specifieke poort en motor die bepaalt waar het stopcontact moet komen. Het spreekt voor zich dat Lumina doors indien nodig op de gewenste plaats een stopcontact kan voorzien. Sowieso is het niet de bedoeling dat we alles komen plaatsen om dan vast te stellen dat u niet over stroom beschikt om de poort effectief te gebruiken.

Hier bestaat geen standaard antwoord op, omdat Lumina doors uitgaat van de specifieke vraag en wensen van elke klant. Op basis van een opmeting ter plaatse of op basis van het bouwplan, kunnen de nodige inbouwruimtes worden bekeken en eventueel aangepast.

De techniekers van Lumina doors zijn in het bezit van een mobiel pinautomaat. Je dient de kosten van het plaatsen van Lumina doors door middel van pinautomaat te betalen aan de technieker bij de afronding van zijn bezoek.

Zeker wel! Voor garagedeuren die geen stroomaansluiting nodig hebben, heeft Marantec speciale aandrijfsystemen met accutechniek ontwikkeld.

Voor garagedeuren maakt de Comfort 260-Accu u onafhankelijk van de stroomaansluiting. Een hoogwaardige accu voorziet de aandrijving gedurende lange tijd van stroom. Wanneer de accu weer moet worden opgeladen, kunt u deze gewoon loskoppelen en in huis op de netstroom aansluiten.

Als alternatief kan een modern zonnepaneel op de accu-eenheid worden aangesloten. Op die manier gebruikt u de zon als energieleverancier en creëert u een alternatieve energiebron voor de klassieke elektriciteitsaansluiting. Voor een kwaliteitspaneel is zelfs daglicht is al voldoende om de stroomvoorziening van de aandrijving te verzekeren. De opgewekte energie wordt in de batterij opgeslagen en telkens als de deur in beweging wordt gebracht gebruikt. Vanzelfsprekend kunt u de accu nog steeds loskoppelen en via het stopcontact opladen.

Alle Marantec garagedeuraandrijvingen zijn met een geïntegreerde noodontkoppeling uitgerust. Daardoor kunt u de deur handmatig openen en sluiten bij stroomuitval of andere technische problemen.

Handmatig openen en sluiten van de deur:
daarvoor moet de aandrijving van de poort worden losgekoppeld. En dat gaat als volgt: Op de aandrijfrail van uw deur vindt u de groene bal, op nieuwere rails een groene klok, en de rode klok. Om te openen, trekt u aan de rode ontkoppelingsklok. Zo wordt de deur van de aandrijving gescheiden. Deze kan nu handmatig bediend worden.

Sluiten:
Trek aan het koord met de groene kogel, of de groene klok, totdat u een duidelijke klik hoort. Dit activeert het koppelingsmechanisme. Beweeg nu uw deur met de hand totdat de slee door een tweede klik met de rail is verbonden. Uw aandrijving is nu weeraan de poort gekoppeld. Hij moet nu via de handzender kunnen worden bediend.

Met onze nieuwe Light 200 en Light 201 verlichtingssystemen hebt u niet alleen meer licht in uw garage als het donker is. De twee LED-lichtstrips zijn bevestigd aan de looprails van de deur. Zo hebt u het licht precies waar u het nodig hebt: naast het voertuig bij het in- en uitstappen en bij het binnenrijden in de garage.

Voor onze garagepoort openers Comfort 360, 370, 380 hebben wij extra uitbreidingen ontwikkeld die nog meer licht in uw garage brengen. U kunt deze uitbreidingen zeer eenvoudig zelf achteraf aanbrengen – ze worden met een eenvoudig insteeksysteem vastgeklikt. Het resultaat: Twee keer zo veel licht en slechts weinig extra elektriciteit dankzij de zuinige LED-technologie.

Alle instellingen in de aandrijving, bijvoorbeeld voor uw handzenders, blijven uiteraard na de installatie behouden. U kunt de LED-uitbreidingen rechtstreeks bij uw dealer verkrijgen.

Onze twee video’s leggen uit hoe u de extensies eenvoudig kunt installeren. Zorg er absoluut voor dat u de stekker van uw station uit het stopcontact trekt en dus de stekker van de stroom afhaalt voordat met de montage wordt begonnen.

Voor meer individuele veiligheid en comfort biedt Marantec u een omvangrijk accessoiresdat voortdurend wordt uitgebreid. Andere handzenders met extra functies zijn bij ons verkrijgbaar. Een fotocel waarmee u uw deur beveiligt en die de deur onmiddellijk stopt als er een obstakel in de weg zit. Een back-upbatterij voor noodstroomvoorziening, een zonnepaneel als alternatieve energiebron en nog veel meer – hier vindt u gewoon de juiste accessoires voor uw individuele behoeften.

Nee. Radioproducten zenden geen straling uit die schadelijk is voor de gezondheid van mens of dier. Waar het pacemakers of gehoorapparaten betreft, is geen interferentie met onze radio-apparaten bekend.

De bi.linked Digital 564, 572, 633 (tot juli 2018 productiemaand) en Digital 663 handzenders hebben een knopvergrendeling.

Als u uw handzender bent kwijt bent of deze gestolen is, kunt u deze het beste uit uw systeem wissen of de codering wijzigen.

Als uw handzender niet werkt, kan dit verschillende, vaak heel gewone redenen hebben. Controleer eerst de batterijen.

Gebruikt u liever uw smartphone dan een handzender? Geen probleem? Met Pana-brid, het systeem voor de slimme garage, opent en sluit u niet alleen  uw deur, het systeem kan nog meer.

Naast handzenders en bediening via app bieden wij ook drukknoppen voor poortbediening, bijvoorbeeld code- of sleutelschakelaars voor buiten of wanddrukschakelaars voor binnen.

Contactgegevens

Maasmechelen: +32(0)89 71 86 37

Hasselt: +32(0)11 98 81 58

Antwerpen: +32(0)38 08 10 11

Openingstijden
Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 15.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Hulp nodig bij het aankopen?

Neem voor vragen gerust contact met ons op.