luminadoors

Klanten waarderen ons met een 8.9

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ Lees alle 2001 referenties >

Krijg tot 1.250 euro terug bij het automatiseren van je garagepoort

De vernieuwde aanpassingspremie van het Agentschap Wonen-Vlaanderen, die sinds 1 februari 2019 kan aangevraagd worden, is een hart onder de riem voor heel wat 65-plussers die aanpassingswerken willen laten uitvoeren om hen het leven makkelijker te maken. Er zijn twee categorie√ęn werken die in aanmerking komen. De eerste heeft betrekking op technische installaties en sanitaire voorzieningen. De tweede op aanpassingen die de toegankelijkheid van de woning verbeteren. De automatisering van je bestaande toegangsdeur, garagepoort of rolluiken behoort tot de eerste categorie. Ontdek hier hoe je kan profiteren van de aanpassingspremie voor je garagepoort of rolpoorten!

Premie tot 1.250 euro
Premie voor automatiseren garagepoort/rolpoorten betaalt tot 50% van je investering terug*

Premie garagepoort of voordeuren

Er zijn heel wat premies die je kunnen helpen bij het renoveren of het ‚Äėverbeteren‚Äô van je woning. Helaas is niet iedereen even goed op de hoogte van deze financi√ęle ‚Äėsteuntjes in de rug‚Äô en is het ook niet altijd evident om de juiste steunmaatregel te vinden. De wildgroei aan premies en de verschillende overlappingen zaaien verwarring en laten mensen te snel afhaken. Dat is jammer, want met het leven dat steeds duurder wordt, kunnen we allemaal wel een meevaller gebruiken. Wil je weten of je jouw garagepoort of rolpoorten kunt laten automatiseren,¬†neem contact op met een Lumina Doors-expert¬†en kom te weten of je wel of niet in aanmerking komt voor de premie.

Aanpassingspremie bedraagt tot 1.250 euro

Met 1.250 euro kom je al een heel eind. Let wel, de kostprijs van de werken moet, per categorie, minstens 1.200 euro bedragen om aanspraak te kunnen maken op de premie. Lumina Doors BV is een Belgische producent van garagepoorten, maar naast nieuwe poorten is het montageteam van het Passendaalse bedrijf ook gespecialiseerd in het automatiseren van bestaande garagepoorten. Wil je liever een nieuw exemplaar? Dat kan, maar hou er rekening mee dat je enkel de motor in rekening kunt brengen. Om het zijn klanten makkelijk te maken, voorziet Lumina Doors een apart attest.

Een automatische garagepoort maakt je woning toegankelijker

Belangrijkste voorwaarden aanpassingspremie

De eerste en belangrijkste is dat je 65 jaar of ouder bent. Maar naast de leeftijdsgrens zijn er nog enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen.

Een overzicht van de belangrijkste vind je hieronder.

 • Je bent¬†65 jaar of ouder.
 • Je laat de aanpassingswerken uitvoeren aan de¬†eigen woning¬†of aan een¬†woning die je huurt.
 • Je mag twee aanvragen indienen voor dezelfde premie in een periode van 10 jaar. Wel slechts¬†√©√©n per categorie. Je hebt met andere woorden geen recht meer op een premie voor het automatiseren van je garagepoort als je al financi√ęle tegemoetkoming hebt gekregen voor aanpassingen aan je badkamer.
 • Heb je al de¬†Vlaamse¬†renovatiepremie ingezet¬†voor de aankoop van je nieuwe garagepoort, dan kan¬†deze factuur of een gedeelte ervan¬†niet meer teruggevorderd worden via de aanpassingspremie.
 • De premie¬†geldt niet voor de aankoop van een nieuwe poort.
 • Voor aanvragen ingediend in 2022 mag het inkomen (en dat van je partner) niet hoger zijn dan¬†32.980 euro voor een alleenstaande,
  46.170 voor een 65-plusser met een persoon ten laste (te verhogen met 3.700 euro per bijkomende persoon ten laste) en
  46.170 voor koppels (te verhogen met 3.700 euro per bijkomende persoon ten laste).
 • Facturen¬†mogen¬†niet ouder¬†zijn¬†dan 2 jaar¬†op datum van aanvraag.

Voor de andere voorwaarden of meer informatie over de mogelijkheden om jouw bestaande poort automatiseren, contacteer de Lumina Doors-adviseur en maak een afspraak. Kom tijdens je bezoek ook alles te weten over de premie.

BRONNEN: wonenvlaanderen.be, Agentschap Wonen Vlaanderen

*Premie bedraagt 50% van de aanvaarde kostprijs, met een maximale tegemoetkoming van 1.250 euro. Bedragen worden jaarlijks ge√Įndexeerd.

Meer weten over de premie of hoe je tot 1.250 euro kan terugkrijgen bij het automatiseren van je garagepoort of rolpoorten?


Contactgegevens

Maasmechelen: +32(0)89 71 86 37

Hasselt: +32(0)11 98 81 58

Antwerpen: +32(0)38 08 10 11

Openingstijden
Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 15.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Laat een reactie achter over 'Krijg tot 1.250 euro terug bij het automatiseren van je garagepoort'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij het aankopen?

Neem voor vragen gerust contact met ons op.