luminadoors

Klanten waarderen ons met een 8.9

★★★★★ Lees alle 2001 referenties >

Ik ben de afstandsbediening van mijn poort kwijt … Wat nu?

Een vanop afstand bedienbare poort is heel erg handig, tot je … je afstandsbediening verliest en je voor een gesloten poort staat. Ongemakkelijk, zeker als je ook je huissleutel niet bijhebt op dat ogenblik. Maar meer dan even ongemakkelijk is het niet. Let wel op bij vermoeden van diefstal.

 

 

Een afstandbediening is vaak ook de sleutel tot je woning

 

Afstandsbediening poort verloren of gestolen?

In beide gevallen kan het geen kwaad om je te informeren over hoe je de toegang tot je garage of woning kan laten blokkeren. Bij verlies is er meestal geen reden tot paniek. Bij diefstal is dat een ander paar mouwen en heeft iemand met slechte intenties nu toegang tot je garage en in veel gevallen ook tot je woning. Heb je een vermoeden van diefstal, wil je het risico niet lopen dat iemand zich de toegang tot je garage of woning kan verschaffen en kan je Lumina Doors op dit eigenste ogenblik niet bereiken, trek dan voorlopig de stekker van de motor uit het stopcontact. Bel wel zo snel mogelijk, binnen de kantooruren, naar de specialist ter zake.

Doe een beroep op een expert om de motor te resetten

Na een telefoontje met je contactpersoon bij Lumina Doors stelt de specialist alles in het werk om je probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Er komt binnen de kortste keren iemand langs die de motor van de poort reset en zo alle bestaande gegevens uit het geheugen wist. Dat maakt dat de oorspronkelijke afstandsbedieningen volledig buiten werking worden gesteld. Er is met andere woorden geen gevaar meer. Ligt er nog een bakje thuis, dan kan een expert de afstandsbediening makkelijk herprogrammeren, zodat enkel de verloren afstandsbediening niet meer werkt.

De marantec comfort motor van je poort resetten laat je het best over aan een specialist

Laat het over aan een specialist

Een kleine waarschuwing: probeer de motor niet zelf te resetten. Deze handeling dient uitgevoerd te worden door een professional en moet secuur gebeuren. Doe je het verkeerd en is er schade, dan dreigt de garantie te vervallen en loop je het risico dat je onherstelbare schade berokkent.

Manier van communiceren is niet van belang

Een automatisch poortsysteem omvat altijd een zender (afstandsbediening) en een ontvanger (motor). Hoe beide met elkaar communiceren, hangt af van de technologie die gebruikt wordt. Een signaal kan overgebracht worden door middel van geluid, licht, radiogolven, over internet, … Goed om weten is dat de technologie of de manier waarop zender en ontvanger communiceren er eigenlijk niet toe doet. Als je de motor loskoppelt van de stroombron, dan is dat eigenlijk een goede tijdelijke oplossing om je woning (voorlopig) inbraakveilig te houden.

Meer weten over de soorten afstandsbedieningen of poortsystemen? Een probleem met het bakje of kastje van je poort? Neem dan contact op met Lumina Doors.


Contactgegevens

Maasmechelen: +32(0)89 71 86 37

Hasselt: +32(0)11 98 81 58

Antwerpen: +32(0)38 08 10 11

Openingstijden
Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 15.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Laat een reactie achter over 'Ik ben de afstandsbediening van mijn poort kwijt … Wat nu?'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij het aankopen?

Neem voor vragen gerust contact met ons op.