luminadoors

Klanten waarderen ons met een 8.9

★★★★★ Lees alle 2001 referenties >

De afmetingen van een standaard voordeur: breedte, hoogte en dikte

De afmetingen van een voordeur kunnen onder andere afhankelijk zijn van de stijl en het materiaal van de deur. Zo heb je de keuze bij Deceuninck uit PVC deuren en aluminium deuren. De afmetingen van een deur kunnen ook per fabrikant verschillend zijn. Controleer daarom altijd de afmetingen van de deur die je wilt kopen en bekijk of deze geschikt zijn voor jouw woning.

De breedte van een voordeur

De standaard breedte van een voordeur in nieuwe woningen is 93 cm. Voor bestaande woningen gelden weer andere regels. Hiervan is de breedte van de voordeur vaak 83 of 88 cm. Wil je een andere afmeting dan de standaard maten? Dan is dit bij Deceuninck altijd mogelijk om een voordeur op maat te bestellen. Daarom raden wij aan om vrijblijvend offerte aan te vragen en de voor- en nadelen af te wegen voordat je een keuze maakt.

De hoogte van een voordeur

De standaard hoogte van een voordeur bij nieuwbouwwoningen is 2315 mm hoog. Bij bestaande woningen ligt de hoogte van een voordeur vaak tussen de 200 en 210 cm. Uiteraard kun je jouw nieuwe voordeur helemaal naar wens samenstellen en zelf de hoogte en de breedte bepalen.

Dikte van een voordeur

De standaard dikte van een voordeur varieert meestal tussen 40 mm en 50 mm. Dit is een gemiddelde en afhankelijk van het materiaal en het model van de voordeur. Zo vind je bij Deceuninck bijvoorbeeld deuren met ThemoFibra-glasvezeltechnologie. Dit zorgt voor een verhoogde thermische isolatie.

Wat is nog meer belangrijk om rekening mee te houden

Naast de juiste afmetingen is het ook belangrijk dat je nieuwe voordeur bij de uitstraling van de woning past. Om hier een beeld van te krijgen, kun je ook onze deurenconfigurator raadplegen. Selecteer de stijl van de woning die het meest overeenkomt en bekijk vervolgens verschillende type voordeuren. Ook is het belangrijk dat de nieuwe voordeur in het straatbeeld past. Bij sommige nieuwbouwwijken ben je bijvoorbeeld gebonden aan een stijl of een kleur van de voordeur.

Laat je adviseren over de juiste deur afmetingen

Vind een dealer van Deceuninck deuren bij jou in de buurt en laat je adviseren over de mogelijkheden en de benodigde afmetingen van je nieuwe voordeur. De deuren van Deceunick zien er prachtig uit, bieden uiteraard een uitstekende isolatie en zijn ook nog eens naar wens personaliseerbaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij sturen een vakman naar je thuis om alles op te meten en een offerte op te maken.


Offerte aanvragen

Voer een nummer in van 1 tot 9999.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Maasmechelen: +32(0)89 71 86 37

Hasselt: +32(0)11 98 81 58

Antwerpen: +32(0)38 08 10 11

Openingstijden
Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 15.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Laat een reactie achter over 'De afmetingen van een standaard voordeur: breedte, hoogte en dikte'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij het aankopen?

Neem voor vragen gerust contact met ons op.