luminadoors

Klanten waarderen ons met een 8.9

‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ‚ėÖ Lees alle 2001 referenties >

Sectionaalpoorten: werkwijze, voordelen & richtprijs!

Wil je een¬†sectionaalpoort¬†plaatsen in je garage? Kom hier alles te weten over de werkwijze en de vele voordelen. Daarnaast geven we enkele richtprijzen en de elementen die de prijs be√Įnvloeden. Vraag gratis offerte aan!

Sectionaalpoorten: werkwijze, voordelen & richtprijs!

Wil je een¬†sectionaalpoort¬†plaatsen in je garage? Kom hier alles te weten over de werkwijze en de vele voordelen. Daarnaast geven we enkele richtprijzen en de elementen die de prijs be√Įnvloeden. Vraag gratis offertes op bij meerdere vakmannen!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes op

Wat is een sectionaalpoort?

Deze garagepoort is een poort die opgedeeld is in verschillende secties. De secties van deze poorten zijn via scharnieren met elkaar verbonden. Door de poort op te delen in afzonderlijke secties, kan de poort snel en veilig verticaal onder het plafond schuiven. Je hebt geen extra ruimte nodig om deze garagepoorten te openen en te sluiten. Sectionaalpoorten zijn beschikbaar in hout, pvc, aluminium en metaal.

Hoe werkt een sectionale poort precies?

Bij het openen van een sectionale poort schuiven de afzonderlijke panelen horizontaal onder of in het plafond. Eenmaal de poort open is, is er van de verschillende panelen nog weinig te zien. Bij het sluiten van de poort schuiven de panelen via de rails terug naar hun oorspronkelijke plaats. Er is overigens ook een zijdelingse versie van een sectionaalpoort, waarbij de poort openschuift langs de muur in plaats van het plafond.

Motor

Sectionaalpoorten hebben quasi altijd een motor die op elektriciteit werkt. Je opent sectionale poort vanuit de garage met een simpele druk op de knop van de afstandsbediening (of de app). De poort opent zich en je parkeert eenvoudig wanneer je de oprit oprijdt.

Ruimtebesparend

Voor een sectionale garagepoort moet je¬†niet veel ruimte¬†voorzien. Je hebt enkel de verticale ruimte van de poort zelf en diezelfde oppervlakte onder het plafond nodig om de poort te gebruiken. Je hebt geen extra zwenkruimte nodig om de sectionaalpoorten te bedienen ‚Äď in tegenstelling tot een kantelpoort. Zelfs als je de wagen vlak naast de poort parkeert, moet je niet bang zijn voor krassen op de auto.

Wat kost een sectionale garagepoort?

Er bestaat een zeer divers aanbod aan sectionaalpoorten, wat maakt dat de exacte prijs moeilijk te geven is. Enkele elementen spelen een belangrijke rol in het bepalen van de prijs:

  • Bediening: elektrisch of manueel
  • Hoogwaardige materialen
  • Kleur
  • Structuur
  • Afwerking
  • Plaatsingskosten
  • Extra voorzieningen

Voor kwaliteitsvolle sectionaalpoorten betaal je tussen de¬†‚ā¨ 1.749¬†en¬†‚ā¨ 2.349. de btw en montagekosten zijn meegerekend in deze richtprijzen.

Op zoek naar een specialist? Vraag vrijblijvend offerte aan.

Ontvang offertes

Factoren die de prijs be√Įnvloeden

1. Afmetingen

Hoe groter de sectionaalpoorten, hoe meer je betaalt. Je hebt de keuze uit een sectionale poort met standaard afmetingen of eentje op maat. Gemiddeld vallen de op maat gemaakte poorten duurder uit. Maatwerk vraagt meer tijd van de vakman. Deze uren dien je uiteraard ook te betalen. De vakman garandeert jou wel een eersteklas afwerking.

Per grootte verschilt de gemiddelde kostprijs van sectionaalpoorten:

2. Elektrisch of manueel?

De bediening van sectionaalpoorten hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, net zoals de stijl van de poort. Automatische sectionaalpoorten komen duurder uit dan handmatige poorten, omdat deze sectionale poorten een motor nodig hebben. Daartegenover staat wel dat je het gewicht van een manuele poort steeds zelf omhoog moet tillen. Dit kan belastend zijn voor jouw rug.

De prijs van de motor bij automatische sectionaalpoorten hangt af van de maximale¬†afmetingen van de poort. Hoe zwaarder de poort, hoe sterker de motor dient te zijn. Daarnaast hangt de prijs af van het merk en het type motor. Gemiddeld betaal je voor een garagepoortmotor tussen de¬†‚ā¨ 699¬†en¬†‚ā¨ 1.000. De motor heeft een geringe verbruik in stand bymodus. Dit doet de kosten dus niet onnodig oplopen.

3. Merk

Wij produceren en plaatsen sectionale poorten in Belgi√ę en in Nederland. De keuze van een specifiek merk van sectionaalpoort heeft een impact op de kostprijs. Sommige merken staan bekend om hun lage prijzen, anderen om hun hogere kwaliteit en service ‚Äď mocht er een¬†probleem met de sectionale poort¬†zijn. Denk daarom goed na over wat voor jou belangrijk is. Zo kies je het¬†beste merk voor jouw sectionale poort!

4. Montagekosten

Wil je sectionaalpoorten die correct ge√Įnstalleerd is? Laat het werk dan aan een professionele vakman over. De vakman vraagt doorgaans tussen de¬†‚ā¨ 250¬†en¬†‚ā¨ 450¬†voor de¬†plaatsingskosten¬†van sectionaalpoorten.

Wil je de exacte prijs kennen van de sectionaalpoorten die je op het oog hebt? Vraag vrijblijvend via het offerteformulier. Op deze manier is het eenvoudig om hun prijzen te vergelijken en te bepalen welke vakman het beste aansluit bij jouw budget en bij jouw sectionaalpoorten.

Op zoek naar een specialist? Vraag gratis offerte aan.

Ontvang offertes

Voordelen van sectionale poorten

Een sectionaalpoort biedt tal van voordelen.

Veilig in gebruik en bestand tegen inbraak

Sectionale poorten worden vervaardigd uit robuuste materialen en voldoen aan hoge veiligheidseisen. De sectionaalpoort bij uitstek qua veiligheid is de stalen variant, waarbij de panelen uit dubbelwandig verzinkt plaatstaal bestaan. Dit plaatstaal heeft ijzersterke en inbraakwerende eigenschappen.

Daarnaast zijn alle sectionaalpoorten zeer veilig in gebruik, omwille van de vingerklembeveiliging en de hindernisdetectie. Ze voldoen zeker aan de Europese productnormen.

Comfortabel in gebruik

Bij thuiskomst of vertrek kan je automatische sectionaalpoorten vanuit de wagen openen en sluiten. Je hoeft de auto dus niet langer te verlaten om de sectionaalpoort handmatig te openen of te sluiten. Daarnaast bespaart de poort jou de nodige rugklachten, aangezien je het volledige gewicht van de poort niet zelf omhoog dient te tillen.

Ook visueel laten sectionale garagepoorten aan de wensen over. Niet enkel het comfort is een meerwaarde, maar het uitzicht moet eveneens niet onder doen.

Je kan jouw sectionaalpoorten met een ingebouwde loopdeur uitrusten. Zo’n ingebouwde loopdeur in je nieuwe poort is eenvoudig in gebruik en zo hoef je de volledige sectionaalpoorten niet helemaal te openen en sluiten.

Op zoek naar een specialist? Vraag deskundig advies

Ontvang offertes

Energie-effici√ęntie

Daarbij komt ook dat deze poort goed is voor de¬†warmte isolatie. De poort is thermisch verzinkt. De energie effici√ęntie zorgt voor een maximale warmte isolatie. Daarbij kunnen sectionale garagepoorten ook met¬†energiebesparende ledverlichting¬†uitgerust worden. De verlichting zorgt voor een bijzondere helderheid.

In de thermische kozijnset zit hard purschuim. De thermische kozijnset zorgt voor betere warmte isolatie.

Ruimtebesparend

Zoals eerder vermeld heeft de poort enkel zijn eigen verticale ruimte en de oppervlakte van de poort onder het plafond nodig. Sectionale garagepoorten zorgen daardoor voor extra ruimte. De poort dient niet uit te klappen vooraleer je jouw auto binnenrijdt. Daarbij is het ook mogelijk om een tweede wagen dicht bij de poort te parkeren. Door de werkwijze van de poort zal de auto geen krassen oplopen.

Bredere toegang voor grote auto’s

Aangezien de poort naar boven opent, heb je geen last van poortdeuren langs de zijkant van de garage. Hoge voertuigen kunnen vlot de garage binnenrijden, zonder het risico te lopen op krassen aan de zijkant van de wagen.

De afmetingen van een standaard sectionaalpoort

Een sectionaalpoort heeft een gemiddelde breedte van 2,5 meter op een hoogte van 2,25 meter. Een poortopening heeft echter nooit exact deze afmetingen. Daarom meet de installateur eerst de garagepoortopening op en wordt de poort daarna op maat gemaakt.

Soort sectionaalpoort Breedte Hoogte
Enkele sectionaalpoort 2,25 ‚Äď 2,5 meter 2,125 ‚Äď 2,25 meter
Dubbele sectionaalpoort 5 ‚Äď 5,50 meter 2,125 ‚Äď 2,25 meter

Breedte

Een enkele garagepoort heeft een minimale breedte van 2,25 meter. In dat geval is de speling vrij nipt en daarom kiest men meestal voor een breedte van 2,5 meter.

Bij een garage voor twee wagens is de sectionaalpoort minstens 5 meter en maximaal 6 meter breed. Wie nog breder wil gaan, moet uitkijken naar speciale poorten, zoals een industri√ęle rolpoort.

Hoogte

De hoogte van een sectionale poort ligt standaard tussen 2,125 meter en 2,25 meter. Voor bestelwagens en SUVs bestaan er garagepoorten tot maximaal 3 meter hoogte. Afwijken van deze standaard afmetingen kan, maar zal sowieso meer kosten.

Welk materiaal kiezen: hout of aluminium?

Houten sectionaalpoort

Een houten sectionaalpoort leent zich uitstekend voor huizen met een landelijk, rustiek karakter. Hout heeft doorgaans een warmere uitstraling dan aluminium of pvc en heeft van nature een hoge isolatiewaarde. Zeker als je de garage als werkplaats of hobbyruimte gebruikt, is dit mooie extra. Het hardhout dat men gebruikt voor sectionaalpoorten, gaat ook makkelijk 25 jaar mee.

Hou er wel rekening mee dat sectionaalpoorten in hout gemiddeld duurder zijn en dat ze meer onderhoud vergen in vergelijking met garagepoorten in andere materialen. Bovendien komt het meeste hardhout uit Afrika en heeft het dus een vrij grote ecologische voetafdruk.

Aluminium

Een aluminium sectionaalpoort sluit perfect aan bij een modern huis. Steeds meer wordt deze poort in de gevel verwerkt, waardoor de strakke, minimalistische look nog versterkt wordt. Aluminium is ook erg gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en is te verkrijgen in alle RAL-kleuren ‚Äď gelakt of in poedercoating.

In vergelijk met de traditionele kantelpoorten zitten sectionale poorten in aluminium wel in een hogere prijsklasse.

Interesse in sectionale garagepoort? Vraag gratis en vrijblijvend offerte!

Wil je jouw oude poort vervangen door een sectionale garagepoort? Vraag gratis en vrijblijvend offerte op. Je komt in contact met een van ons vertegenwoordiger uit jouw regio. Vergelijk ons kwaliteiten en prijzen en onder vindt ons vakmanschap die het beste aansluit in jouw project. Ga samen op zoek naar de beste oplossing voor jouw woning.


Offerte aanvragen

Voer een nummer in van 1 tot 9999.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactgegevens

Maasmechelen: +32(0)89 71 86 37

Hasselt: +32(0)11 98 81 58

Antwerpen: +32(0)38 08 10 11

Openingstijden
Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 15.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Laat een reactie achter over 'Sectionaalpoorten: werkwijze, voordelen & richtprijs!'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij het aankopen?

Neem voor vragen gerust contact met ons op.