luminadoors

Klanten waarderen ons met een 8.9

★★★★★ Lees alle 2001 referenties >

Alles wat je over garagepoort met een loopdeur wilt weten

Ben je op zoek naar een garagepoort die je niet in zijn geheel hoeft te openen als je de garage in wilt? Dan zijn garagepoort met een deur erin de ideale keuze. Met name een loopdeur is erg praktisch en heeft bovendien ook een moderne uitstraling. Goed om te weten: sectionale poorten met een deur erin klappen tijdens het openen niet naar buiten toe open, waardoor je niet het risico loopt dat het deurblad tijdens het openen tegen een object of persoon kan botsen.

Wat zijn de voordelen van een garagepoort met loopdeur?

Naast het feit dat je via de loopdeur de garage eenvoudig in en uit kunt gaan, worden de onderdelen die het deurblad aansturen minder belast en gaan ze daardoor langer mee. Het gevolg daarvan is dat de onderdelen van de garagedeur minder snel vervangen hoeven te worden en minder vaak om onderhoud vragen. Ook bespaar je op de energierekening, omdat het openen van de loopdeur geen stroom kost.

Overigens zijn er tegenwoordig veel zelfstandigen die in de garage hun kantoor hebben. In dat geval is een loopdeur natuurlijk veel prettiger dan een deurblad dat je voor je gasten geheel moet openen en sluiten.

Over het uiterlijk van het deurblad en de loopdeur hoef je je ook geen zorgen te maken. Er zijn namelijk tal van stijlen waarin de deur kan worden geleverd. Zo sluit hij altijd mooi aan bij de rest van de uitstraling van je woning.

Hoe veilig is een loopdeur?

Eerlijk is eerlijk, standaard zijn de garagepoort met loopdeuren in de meeste gevallen van een minder goed slot voorzien dan de andere deuren van je woning. Zeker als je garage verbonden is met de rest van je huis is dat geen fijne gedachte. Om een inbraak via de garagedeur moeilijker te maken kun je er daarom voor kiezen om de sloten van de deur direct te vervangen voor sloten die voldoen aan het politiekeurmerk veilig wonen. Dat geeft een prettig en veilig gevoel!

Wat zijn mogelijkheden voor een garagedeur met loopdeur?

Mocht je er de voorkeur aan geven om toch een garagepoort aan te schaffen die uit één deurblad bestaat, dan is een zijdelingse sectionale poort een goede keus. Zoals de naam al aangeeft open je deze deur zijdelings, waardoor je het deurblad maar een stukje hoeft te openen om de garage in te kunnen gaan.

Een ander mooi, maar duurder alternatief, zijn openslaande garagedeuren. Dit type deur zie je vaak terug bij grote vrijstaande woningen die een aparte garage hebben. Het deurblad is uit twee deurbladen opgebouwd waarmee je een landelijke uitstraling creëert. Die uitstraling wordt nog eens versterkt doordat openslaande deuren vaak van hout zijn gemaakt.

Nu denk je misschien dat houten deuren meer onderhoud vragen, maar wees je ervan bewust dat alle garagedeuren om de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig hebben. Sowieso moeten de onderdelen waarmee de garagepoort functioneert zo nu en dan worden gesmeerd, en indien versleten worden vervangen. Kortom, ga na welk type garagepoorten het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit en baseer daar je keuze op.


Contactgegevens

Maasmechelen: +32(0)89 71 86 37

Hasselt: +32(0)11 98 81 58

Antwerpen: +32(0)38 08 10 11

Openingstijden
Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 15.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Laat een reactie achter over 'Alles wat je over garagepoort met een loopdeur wilt weten'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij het aankopen?

Neem voor vragen gerust contact met ons op.