luminadoors

Klanten waarderen ons met een 8.9

★★★★★ Lees alle 2001 referenties >

Onderhoud van uw garagepoort

Goed onderhouden van uw garagepoort

Onderhoud van uw garagepoort, het is belangrijk als u graag zonder klachten lang plezier van uw garage wilt hebben. Wilt u graag uw sectionale poort in topconditie houden? dan geven wij u graag wat tips waar u echt iets aan heeft. Een garagepoort die goed wordt onderhouden van uw sectionale poort voor uw rekening nemen. Voor sommige zaken heeft u een expert nodig, zoals het instellen van de juiste veerspanning of het laten controleren van onderdelen. Er is echter een aantal zaken dat u heel goed zelf kunt doen.

Schoonhouden van uw garagepoort

Als u de levensduur van uw garagepoort wilt verlengen is het van belang deze garagepoort regelmatig goed te onderhouden. Reinigt u regelmatig uw ramen? Neem dan gelijk uw sectionalepoort mee en zorgt er voor dat het ergste vuil verwijderd wordt. Aanslag door regen en milieu invloeden kunnen een grote uitwerking hebben op het uiterlijk van uw poort. Wees er daarom zuinig op. De garagepoort onderhoudt u met een zachte spons of doek, voorkom het gebruik van materiaal of producten die kunnen schuren en krassen. Als reinigingsmiddel kunt u een allesreiniger of autoshampoo gebruiken volgens dosering van het product. Weet u niet precies wat de beste keuze is? Bestel u dan onze clean box, die speciaal ontwikkeld is om de onderhoudsstaat van uw poort optimaal te houden.

Overig onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren

Wilt u uw garagepoort niet alleen schoonhouden maar ook overig onderhoud plegen? Dat kan, maar beperk u dan tot het beschermen van onderdelen en smeren van bewegende delen. Alle overige zaken kunt u het best overlaten aan een expert. Die heeft er niet alleen de juiste onderdelen voor, maar werkt bovendien veilig dat er geen ongelukken kunnen gebeuren. wat kunt u zelf doen? Begin met het beschermen van de rubberafdichtingen door ze in te vetten met vaseline. Verder kunt u de loopvlakken van de rails, de lagers en assen van de looprollen en de lagers van de as smeren. Ook de scharnierpennen en de vergrendeling mogen gesmeerd worden, lagers van de as smeren.

Ook de scharnierpennen en de vergrendeling mogen gesmeerd worden, zodat alles weer soepel loopt. Verder kunt de afdichtingen controleren op krimp, roest, slijtage of schade.

Wat u uit dient te besteden

Om ongelukken te voorkomen en onveilige situaties te vermijden adviseren wij u met klem alle overige werkzaamheden uit te besteden aan een expert. Denk daarbij aan het testen van de veerbevestiging aan de appendages, het controleren van de veerbreuk beveiliging, het controleren van de balans en alle andere zaken die te maken hebben met beugels, veren en kabels. Deze staan onder zeer hoge druk en kunnen groot letsel of grote schade veroorzaken.

Wilt u meer weten over onderhoud? Verleng de levensduur van uw garagepoort en laat u adviseren over de mogelijkheden.

Contactgegevens

Maasmechelen: +32(0)89 71 86 37

Hasselt: +32(0)11 98 81 58

Antwerpen: +32(0)38 08 10 11

Openingstijden
Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 15.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Laat een reactie achter over 'Onderhoud van uw garagepoort'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig bij het aankopen?

Neem voor vragen gerust contact met ons op.